Ce este PUD ? Ce este PUZ ?

In clipa in care, in calitate de beneficiar, nu ati apelat la ajutor specializat ( si aici ma refer la un arhitect ) si ati obtinut prin forte proprii un Certificat de Urbanism prin care pentru realizarea unei investitii se cere un PUD sau un PUZ, apar urmatoarele intrebari : ce este PUD ? ce este PUZ ? cand si de ce am nevoie de PUD sau de PUZ ? De ce este necasar un PUD sau un PUZ pentru Autorizatia de construire ? In acest moment trebuie sa apelati obligatoriu la un urbanist, membru RUR ( Registrul Urbanistilor din Romania ), cu drept de stampila, pentru a putea intocmi acest PUD sau PUZ .

Voi prezenta pe scurt ce reprezinta un  PUD  sau un PUZ

PUD = Plan urbanistic de detaliu – contine mai multe planuri urbanistice si un memoriu tehnic ce reglementeaza solutia propusa.

Cand se porneste realizarea unei investitii , PUD -ul se cere prin Certificatul de Urbanism in general in urmatoarele situatii :

1. distantele fata de vecinatati prevazute prin regulamentul urbanistic al zonei se doresc a fi modificate (micsorate) ;

2. cand se doreste o alta destinatie a constructiei decat cea prevazuta prin regulamentul urbanistic al zonei (de exemplu : spatiu comercial in zona de locuinte).

 

PUZ = Plan Urbanistic Zonal – contine mai multe planuri urbanistice si un memoriu tehnic ce reglementeaza solutia propusa.

Cand se porneste realizarea unei investitii , PUZ -ul se cere prin Certificatul de Urbanism in general in urmatoarele situatii :

1.  cand se doreste depasirea numarului maxim de niveluri permis prin regulamentul urbanistic al zonei ;

2. la intrarea in intravilan a unor loturi extravilane etc.

Retineti :

1 . PUD-ul sau PUZ-ul sunt obligatorii pentru obtinerea Autorizatiei de construire in cazul in care au fost cerute prin Certificatul de Urbanism .

2. Pe langa documentatia PUD sau PUZ mai este nevoie de o serie de avize cerute prin Certificatul de Urbanism pentru aprobare .

3. PUD-ul sau PUZ-ul reprezinta o modificare a regulamentului de urbanism, care se poate face numai prin Hotarare a Consiliului Local al localitatii / sectorului in care se doreste construirea viitoarei investitii . Nu se poate obtine Autorizatia de Construire daca s-a cerut PUD sau PUZ in Certificatul de Urbanism, fara a se prezenta Hotararea de Aprobare a PUD-ului sau PUZ-ului solicitat !

4. Apelati la ajutor specializat pentru a realiza un PUD sau un PUZ.

 

Pentru a reusi sa venim in ajutorul clientilor nostrii si a raspunde la intrebari precum:

1.     ce este un PUD ?     ce este un PUZ ?

2.    de ce am nevoie de PUD ?     de ce am nevoie de PUZ ?

3.    cand am nevoie de PUD ?     cand am nevoie de PUZ ?

4.    cand se cere PUD ?     cand se cere PUZ?     cand se cere un PUD?     cand se cere un PUZ?

5.    ce reprezinta PUD ?     ce reprezinta PUZ ?

6.    ce cuprinde un PUD ?     ce cuprinde un PUZ ?

7.    cat costa un PUD ?      cat costa un PUZ ? ,

echipa MagazinuldeProiecte va ofera consultanta gratuita si servicii de proiectare de urbanism pentru realizarea de solutii de toate dimensiunile : PUD , PUZ, etc. Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati telefonic la unul din numerele :        0740. 616. 477      sau         0724. 126. 614         . Multumim.


 

 

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *