Blog

Pret proiect

Pret proiectare In calitate de beneficiar, in momentul in care va hotarati sa construiti o casa, o hala, o cladire de birouri, o pensiune, o sera sau orice alt obiectiv, inainte de a alege un arhitect va puneti bineinteles problema : care ar fi un pret corect pentru lucrarile de proiectare.  Am sa incerc pe … Citeste mai multe despre “Pret proiect”

Case parter

Case parter Conceptul de “ case parter “ prinde din ce in ce mai mult la noi. Principalele cauze pentru care lumea a inceput sa solicite aceste “ case parter “ sunt de natura economica dar si din comoditate. Am avut beneficiari care, desi aveau si terenul corespunzator si resursele material necesare, au optat pentru … Citeste mai multe despre “Case parter”

Case mici vs case ieftine

Case mici vs case ieftine Din ce in ce mai des primesc solicitari din partea beneficiarilor pentru asa numitele “ case mici ” sau “ case ieftine “. Conceptia fiecaruia despre astfel de locuinte este una aparte si tine de nevoile si gusturile individului in parte. Ce inseamna pentru unii “ case mici “ sau … Citeste mai multe despre “Case mici vs case ieftine”

Ce este PUD ? Ce este PUZ ?

In clipa in care, in calitate de beneficiar, nu ati apelat la ajutor specializat ( si aici ma refer la un arhitect ) si ati obtinut prin forte proprii un Certificat de Urbanism prin care pentru realizarea unei investitii se cere un PUD sau un PUZ, apar urmatoarele intrebari : ce este PUD ? ce este … Citeste mai multe despre “Ce este PUD ? Ce este PUZ ?”

Mansardare casa

Mansardare casa Ca si beneficiar ideea de mansardare este considerata o investitie propice atunci cand se doreste obtinerea unui spatiu locuibil suplimentar care sa genereze comfortul dorit. Fondul construit existent este cel mai pretabil pentru o posibila mansardare. Ma refer aici la constructiile parter + pod sau parter + etaj + pod si de ce … Citeste mai multe despre “Mansardare casa”